Et kig på Crystal broer Museum for kunst

Nogle kritikere kan sige Jasper Cropseys The Backwoods of America, en del af Crystal broer voksende amerikanske Art Collection, en symbolsk ikon for milliardær Alice Waltons passion for kunst.

Designet af verden berømte arkitekt Moshe Safdie, og finansieres af milliardær Alice Walton, 50 millioner dollars, der er blot omkostningerne ved faciliteten og omfatter ikke kunstværker krystal broer Museum of American Art er planlagt til at åbne i 2009, i Bentonville , Arkansas. Det var to år siden i denne måned, datter af Sam Walton, grundlægger af Wal-Mart, gjort den kontroversielle meddelelse.

Museet huser en permanent samling af signatur værker fra amerikanske kunstnere sammen med gallerier dedikeret til regionale kunst og kunstnere, herunder Native American art, men underligt nok, denne monumentale opgave er ikke at gøre alle glade.

Dybden af museet er angivet i et køb fra Christies Americas auktionshus i New York City i 2004 af Charles Wilson Peales portræt af George Washington til 6,1 millioner dollars. Det medfører nogle kritikere at puste op, at tro, at kunstværker er ved at blive snuppet fra deres egen baggård. Ingen grund til at bekymre sig, samarbejde med andre institutioner vil være et vigtigt fokus for Crystal broer, selv før museet åbner, og de kan også hvile let for at vide Bentonville har en lufthavn.

En række værker fra den Crystal broer permanente samling er allerede udlejet på forskellige museer over hele USA herunder: The Hudson River School mesterværk Kindred Spirits, som var udlånt til The National Gallery i Washington, D.C. for offentlig visning fra 2005-2007. Det er i øjeblikket udlejet til Brooklyn museer udstilling af samme navn byder på værker af Asher B. Durand. Den samme udstilling vil også rejse til Washington DC og San Diego.

Thomas Eakins portræt af Professor Benjamin H. Rand er i øjeblikket udlejet til Philadelphia Museum of Art. Jasper Cropseys majestætiske skildring af tidlig amerikanske grænse liv, The Backwoods of America, er nu omtalt i de amerikanske gallerier af The Nelson-Atkins i Kansas City, og den mest omfattende overlevende gruppe af Colonial amerikanske portrætter, Levy-frankerne familiens malerier, er i øjeblikket på lån på det jødiske Museum i New York City. Den karakteristiske maleri George Washington (The Constable-Hamilton portræt) af den amerikanske maler Gilbert Stuart er også i øjeblikket på view på Museum of Fine Arts Houston.

Mens puffers puff, andre beundrer Waltons passion og dedikation til kunst, og erkende kendsgerning Crystal broer vil være den førende amerikanske Art Collection, når det er på plads. Samlingen ledes af Bob Workman, tidligere forbundet med Amon Carter Museum i Fort Worth, Texas.

Når afsluttet, vil museum kompleks omfatte ca 100.000 kvadratfod af galleri, bibliotek, møde og kontorlokaler, en 250-plads indendørs auditorium, områder til udendørs koncerter og offentlige arrangementer, galleri værelser egnede for store receptioner, samt som skulptur gardens og vandrestier. Walton er ved at opbygge denne amerikanske drøm på 100 uberørt, skovklædt acres hendes familie ejer i Bentonville.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.