Guide: Sådan finder du det billigste kviklån

Der er rigtig mange udbydere af kviklån på det danske marked. Det kan derfor godt være en anelse uoverskueligt som forbruger, hvis du i forvejen ikke er bekendt med de forskellige udbydere. At finde det billigst mulige kviklån behøver dog ikke at være sværere end som så. Hvordan du gør, kan du læse mere om her!

Hvor meget skal du låne?

Før du bare ansøger om et kviklån, skal du finde ud af, hvor meget du gerne vil låne, samt hvor meget du kan betale af på lånet hver måned. Derfor giver det god mening at lave et budget, hvor du sammenligner alle dine udgifter og indtægter. Et budget giver dig det nødvendige overblik over din økonomi og hjælper med at forebygge, at du havner med et kviklån, du ikke har råd til.

Brug tid på research

Du skal bruge lidt tid på at undersøge markedet og kigge på de forskellige udbydere, hvis du gerne vil have det bedste kviklån. Der findes både i Danmark rigtig mange hjemmesider, der sammenligner kviklån. Her kan du i en samlet oversigt se nogle af landets førende udbydere. Det sparer dig for rigtig meget tid i forhold til, hvis du selv skulle have brugt tid på at finde frem til de forskellige udbydere.

Ansøg om kviklån flere steder

Når du har brugt lidt tid på at researche markedet, skal du ansøge 2-4 forskellige steder. Når du ansøger flere steder, får du et godt grundlag at sammenligne de forskellige kviklån ud fra. Udfyld ansøgninger på baggrund af din research og afvent dine lånetilbud. Det er i dag nemt og hurtigt at ansøge om et kviklån. Det sker gennem en online ansøgningsformular og kan gøres fra alle enheder. Ansøgningen underskrives med Nem-ID, der fungerer som legitimation.

Vær grundig i din sammenligning

Næste skridt i processen handler om at sammenligne dine lånetilbud. Når du har modtaget dine forskellige lånetilbud, skal du være grundig i gennemlæsningen af låneaftalen og sammenligne lånene ud fra en række forskellige parametre. Du bør altid kigge på følgende:

  • Den samlede tilbagebetaling
  • ÅOP
  • De samlede kreditomkostninger
  • Er der gebyrer på kviklånet?
  • Kan du indfri lånet før tid uden at skulle betale et gebyr?
  • Hvad er renten?

Du skal altid sammenligne kviklån med de samme vilkår. Hvis du har ansøgt om et kviklån på 5.000 kroner det ene sted og 10.000 det andet sted, kan du ikke rigtig bruge sammenligningen til så meget. Omkostningerne vil nemlig hurtigt blive influeret af et højere lånebeløb.